Sommarsminkning del 1: färgad mascara

Det här inlägget har jag filat på sedan våren satte fart, ett bra tag med andra ord. Tanken var ett inlägg om hur jag sminkar ögonen på sommaren. Sminkningar som ska gå fort och lätt, innehålla få produkter (resa lätt) och samtidigt vara lite roliga och kännas som jag. Tyvärr är detta sminkningar som sällan eller aldrig fotas varför inlägget inte blivit av tidigare. Igår tog jag mig i kragen och sminkade mig enbart för fotosyftet. Som ni förstår av rubriken så kommer det komma fler inlägg på samma tema, att fixa mer än en (två) sminkningar på en dag är mer än jag klarar av.
Som bas har jag enbart lite consealer under ögonen och en neutral skugga på locket. Såhär i efterhand kan jag konstatera att det inte hade skadat om jag fixat till brynen också. Lärdom till nästa inlägg. Mycket text utan att ha kommit till poängen..
Färgad mascara var det. Makeupstores turkosa mascara har varit min följeslagare i flera år. Anledningen till att det blivit den är främst för att det i princip bara varit Makeupstore som haft färgade mascaror i sitt sortiment. I år är det flera märken som kommit med färgade mascaror men jag hittade MUSs på rean i våras för 50 kronor (tror jag) och då var ju saken biff 🙂 Jag har en grön också men den är mjäkigare i färgen.
Jag använder mascaran på ett av två sätt och på bilderna nedan har jag sminkat ett öga på var sätt. Först en bild på båda ögonen där man ser hur olika ögonen ter sig.

IMG_2482

Vid det första, och mest använda, sättet applicerar jag först färgad mascara på de övre fransarna. Jag fokuserar på fransarnas toppar så att de blir ordentligt färgade. Där efter applicerar jag vanlig svart mascara på basen (heter det basen?) av de övre fransarna och på de undre.

IMG_2483 IMG_2506

Vid det andra sättet har jag svart mascara på de övre fransarna och färgad på de undre.

IMG_2500 IMG_2502

Normalt sett drar jag även en svart eller grå linje med kajal längsmed övre fransraden oavsett hur jag målat mascaran. Det gjorde jag dock inte den här gången. Kajalen känns, nu när jag ser bilderna, som viktig för helheten.

Annonser

2 thoughts on “Sommarsminkning del 1: färgad mascara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s