Recension: M Picaut

När jag var på bloggevent i Göteborg innan jul fick jag bland annat med mig ett litet provkit med produkter från M Picaut. Kitet innehöll Nourishing cleanser, Hydrating water, Skin perfect moisturiser, Precious oil och Exfoliating peel mask. Det fanns tillräckligt av varje produkt för att räcka åtminstone två veckor, de flesta produkter användes både morgon och kväll.

mpicaut

Bilden är lånad från M Picauts hemsida. Den är mycket bra och innehåller information om alla produkter och ingredienser. En föredömlig sida, önskar att alla märken hade lika utförlig beskrivning om produkterna på sin hemsida.

Nourishing cleanser

Det står att man ska massera in produkten två gånger men det står inte om det ska göras på torrt eller fuktat ansikte. Jag provade både och men tyckte att det kändes bättre på fuktat ansikte. Produkten känns skön i ansiktet men jag tycker inte att den tar bort smink så som den lovar. Den lämnar även en lätt fet hinna på huden som jag inte heller gillar och att behöva applicera två gånger efter varann känns inte helt smidigt. Positivt att huden inte alls stramade eller kändes torr efter att jag använt den.

Hydrating water

Ansiktsvatten. Enligt instruktionen ska man spraya på ansiktet men eftersom min provförpackning inte hade någon pump applicerad jag med en bomullspad istället. Ansiktsvattnet tar bort den feta känslan från rengöringen och hade nog passat jättebra att spraya, jag föredrar sprayvarianten av ansiktsvatten. Ingen torr eller stram känsla här heller

Precious oil

Den här produkten är hyllad om man läser runt på internet men jag använde bara min någon enstaka gång. Min hud gillar inte oljor, så är det bara.

Skin perfect moisturiser

Kändes något lite för fet/rik för mig trots att jag är ganska torr i huden vintertid. Skin perfect moisturiser innehåller en del olja och den typen av produkter funkar sällan på mig

Exfoliating peel mask

Den riktiga stjärnan bland produkterna i mitt tycke. Underbar kombination av mask och peeling som gör att huden verkligen känns bra efteråt. Lite uppstramad och ren men ändå återfuktad. Den här har jag redan köpt en fullsize av

Sammantaget

Jag förstår verkligen att man älskar M Picauts produkter även om de inte känns hundra procent rätt för mig

Pris (hos eleven.se)
Rengöring: 289 kr / 100 ml
Ansiktsvatten: 259 kr / 100 ml
Olja: 599 kr / 30 ml
Ansiktskräm: 399 kr / 30 ml
Mask: 349 kr / 50 ml

Var: Bland annat eleven.se Återförsäljarlista återfinns här

Köpa igen? Masken har jag som sagt redan köpt men de andra produkterna kommer jag inte att köpa. Det finns andra produkter i den här prisklassen som passar mig bättre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s