Lundsbrunn Kurort

I mellandagarna, torsdag till lördag, var jag och maken barnlediga och åkte till Lundsbrunns kurort. Det var mycket skönt att vara på tu man hand några dagar och ladda batterierna inför våren som kommer vara mycket intensiv för oss båda två. Det var dessutom sista gången på mycket länge som vi hade möjligheten att åka iväg sådär bara vi två. I maj blir det andra bullar.

En kort utvärdering av våra dagar.

Rum
Rummen gav inget vidare första intryck. Vi bodde på SPAhotellet så jag vet inte vad som gäller för övriga byggnader/hotell men vårt rum var inte direkt tipptopp. Det gav känslan av att vara ett gammalt vårdboende som byggts om (vilket, om man googlar lite kanske visar sig vara helt rätt). Rummet och badrummet var dock stora och välordnade så där var det inget fel. De var bara inte inredda igår och inte mycket lyx och flärd i åtanke. Det hade vunnit på några krokar att hänga SPAmorgonrocken på.

SPA
Litet och välskött. Bestod av ångbastu, bubbelpool och en mindre varm pool med någon form av massagestrålar. Dessutom en del vad ”tvagning” Denna var med all sannolikhet där för att flirta med gamla tider som kurort och var fin att titta på men under våra tre dagar där såg jag inte att den användes en enda gång. Utrymmet hade kunnat användas betydligt bättre.

Tvagningsrummet. Bild lånad från http://lundsbrunn.se

Tvagningsrummet. Bild lånad från http://lundsbrunn.se

En mindre tvagningsavdelning och en unisex torrbastu till exempel som både jag och maken saknade. Det fanns förvisso torrbastu men i respektive omklädningsrum och det är ju inte så romantiskt. Jag såg heller aldrig någon sitta i damernas bastu och de gånger jag var där satt jag själv.

Sammantaget inte ett ställe man åker till för en SPAupplevelse (för SPAupplevelse rekommenderar jag St Jörgen i Göteborg) men fungerade alldeles utmärkt till avkoppling och trevlig läsning. SPAt hade fått några extra poäng om de hade haft fruktfat med uppskuren frukt istället för skålar med hela äpplen och apelsin samt erbjöd gratis (låne)tofflor. Nu fick man köpa vilket känns lite snålt. Dessa två saker gör att man känner sig mer ompysslad och det är de små sakerna som gör det.

Behandlingar
Jag gjorde två olika behandlingar. En 30 minuters fotbehandling och en 60 minuters kroppsinpackning med lera inklusive ansiktsmassage. Med tanke på att jag inte kan ligga på mage mer än korta perioder och absolut inte på hårt underlag var alla former av massage uteslutet och  utbudet av behandlingar krymte ganska drastiskt. Det gjorde dock inget. Inpackningen var väldigt trevlig och ansiktsmässigt innehöll den betydligt mer än förväntat. Det kändes även som långa 60 minuter så bara positivt där. Fotbehandlingen var som forbehandlingar är mest, varken mer eller mindre. På Lundsbrunn använder man sig av Kerstin Florians produkter vilka jag i för sig inte tycker illa om men jag tycker bättre om till exempel Starby i Vadstena som använder sig av Babor.

Maken tog två andra behandlingar, någon form av bad och klassisk massage. Han verkade nöjd han med.

Mat
Mycket blandad kompott. Supéerna var mycket bra och vi var mer än nöjda. Det var även lätt att få alkoholfria alternativ (som inte är läsk eller vatten) och en alkoholfri aperitif svängde de ihop på ingenting, olika sorter de båda kvällarna eloge för det. Lunchen var dock inget vidare utan höll ungefär samma klass om ett medelmåttigt lunchhak som enbart serverar dagens.

Helhetsintryck
Trevligt och avkopplande men inget utöver det vanliga. Vi kommer antagligen inte åka dit igen då det finns flera ställen med motsvarande utbud. Dock rekommenderar jag det om man vill ha lite avkoppling och vill åka till ett ställe man aldrig varit till förut.

Pris

Vi betalade 2775 kronor per person för 3 dagar på SPA inkl 30 minuters behandling, 2 tvårätters supéer (exkl dryck) och 2 luncher. När jag kollade nu såg jag dock att exakt samma paket numera går på 4210 kronor per person vilket ju är en ganska kraftig prishöjning. Vistelsen var värd 3000 kronor, den är inte värd över 4000, då finns det bättre alternativ för samma peng.

Annonser

2 thoughts on “Lundsbrunn Kurort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s