Recensioner maj

Dags för att lansera en ny företeelse på Kajalpennan, månadens recension. Jag läser hemskt gärna recensioner och känner ofta att jag vill dela med av mina åsikter om produkter jag använder. Däremot har jag väldigt svårt för att skriva recensioner.
När jag skrev mitt ”mascara en masse”-inlägg för ett tag sedan fick jag en idé. Jag kommer löpande skriva korta recensioner i ett och samma inlägg och publicera det i mitten på varje månad. Hur många produkter det blir i varje inlägg beror på hur många produkter jag tycker att jag har nått att säga om, nu i maj blir det nog fler än normalt men det återstår att se. Jag kanske kommer spotta ur mig en hiskelig mängd recensioner genom att göra på det här sättet.

Ni får hemskt gärna lämna feedback på det här upplägget. Hiss? Diss?

So totally clean – Formula 10.0.6
Kombinerad rengöring och ansiktsvatten som ska appliceras med en bomullsrondell och som inte behöver sköljas av. Jag har använt den varje morgon då jag inte är så förtjust i att tvätta mig ”på riktigt” både morgon och kväll. Produkten känns skön i ansiktet och tvättar bort natten och det känns fräscht och skönt efteråt. So totally clean luktar väldigt mycket alkohol och det sticker ganska kraftigt i ögonen vid användningen. Känslan försvinner dock fort och det känns inte heller som att huden torkas ut av alkoholen. Jag använder dock mitt vanliga ansiktsvatten efter användning.

Pris: 99 kronor för 200 ml
Var? Till exempel på Kicks och Åhléns
Köpa igen? Troligvis inte men man vet aldrig. Jag tycker om den här typen av kombinationsprodukter och det är inte osannolikt att den kommer köpas igen. Det är främst lukten som gör mig tveksam.

Rapsodine socker- och rapsskrubb – EkoRaps
Jag har tidigare skrivit lite grann om EkoRaps body butter från nya serien Rapsodine och nu har jag under ett tag använt mig av sockerskrubben i samma serie. Skrubben är baserad på svensk ekologisk rapsolja och är en hyfsad sockerskrubb. Skrubben har samma blommiga, söta sockerkakssmetdoft som body buttern och samma vardagliga förpackning. En stor fördel är att skrubben kommer i tub och inte i burk. Bra gjort EkoRaps! Jag hade visserligen fördragit ett flipplock istället för skruvkork men ändå. Tub! Skrubben är väldigt fast, nästintill hård i konsistensen och de första gångerna är det lite kämpigt att få ut produkten ur tuben men när fyllnadsgraden i tuben minskat lite går det lätt att trycka ut produkten. Den river dock lite för lite för min smak men kornen smälter i lagom takt.

rapsodine

Pris: 169 kronor för 200 ml
Var? Till exempel på www.rapsodine.se
Köpa igen? Nej jag tror inte det. Främst på grund av den låga glamourfaktorn.

Missa inte att du kan vinna denna skrubb och andra produkter från Rapsodine här

AQUAporin Active cream rich – Eucerin
En ok ansiktskräm som gör sitt jobb utan att imponera. Enkel att applicera och drar in lagom fort. Tuben är lite tillplattad vilken gör den behaglig att hålla i och lättpackad.

eucerin_aquaporin_active_rich_cream

Pris: 159 kronor för 40 ml
Var? Apoteket
Köpa igen? Möjligtvis om jag är på resa och glömt kräm. Tycker inte att den känns prisvärd

Sheer Lustre Day Moisture SPF 15 – Murad
Jag fick en liten tub av den här krämen i en Glossybox. För den peng som den här kostar förväntar man sig underverk men nej. Det är en högst ordinär ansiktskräm. Fördel att den har SPF 15. Nackdel är att det bara är SPF15.. Den är lite rinnig i konsistensen. När man trycker ut lite kräm på fingret och sedan vill skruva på locket så rinner krämen av, lite slöseri..

Pris: 1125 kronor för 50 ml
Var? Tex www.eleven.se
Köpa igen? Nej

Jelly Kiss – Isadora
Jag har två av Isadoras Jelly kiss läppstift, Merry Berry som jag köpte själv på inrådan från ett flertal på Twitter och så Peach Pearl som jag vann på Isadoras facebookssida bara dagarna efter det att jag köpt Merry Berry. Som läppstift är Jelly kissen väldigt trevliga. De är lätta att applicera och känns mjuka och sköna, som läppbalsam. Smakar gott gör de med. De är ganska transperenta vilket passar mig bra då jag håller på att vänja mig vid så väl färg som läppstift. Jag har alltid föredragit gloss i My Lips But Better-färger. Färgmässigt är Merry berry en fullträff. Jag får röda läppar utan att de blir in your face-röda och de är mycket lättare att underhålla än vanliga röda läppar. Peach pearl är väldigt ljus och ger mer ett skimmer till läpparna än en färg. Lättburet, klassiskt men också lite grann tråkigt.

image

Pris: Prisspannet verkar vara 99-119 kronor
Var? På Kicks, ICA, H&M, Åhléns osv
Köpa igen? Definitivt. Jag har närmast siktet inställt på Orange blossom

Annonser

10 thoughts on “Recensioner maj

  1. Låter som en väldigt trevlig idé, recensioner är alltid kul 🙂 Och blir det många kanske du kan dela dem i två inlägg per månad så blir det dubbelt kul 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s