Recension Body shop body butter Papaya och Sweet Lemon

Generellt sett så har jag inställningen att jag inte gillar body butters. Det är inget för mig. Den attityden är många år gammal, enda sedan Body Shop började med sina body butters för en herrans massa år sedan. I samband med det testade jag några stycken av dem. Minns inte hur många, den enda jag kommer ihåg är den med oliv. Jag upplevde dem som stabbiga, kladdiga och svårarbetade. Och det där med att pilla med fingrarna i burken – nej tack. Sedan dess har jag dissat body butters redan i affären och aldrig gett dem någon ny chans.I höstas, eller tidigt i vintras, fick jag hem en body butter från Spastugan, Mystical sex. Jag hade samma inställning till den, men jag öppnade och testade i alla fall och blev positivt överraskad. Den kändes lätt, fluffig och gick fort in i huden. I samband med detta fick jag även en presentkorg från Body shop som bland annat innehöll en Body butter – Papaya. Den förblev oöppnad tills dess att Mystical sex body buttern tog slut vilket var några veckor innan Body shop släppte Sweet lemon.
När Sweet lemon släpptes hade jag då använt Papayan ett tag och var positivt överraskad och eftersom Sweet lemon luktade så otroligt gott köpte jag (förutom duschkräm och whiped body lotion) även body buttern som luktade citron. Alla Sweet lemon-produkterna blev liggande, jag hade en hel del slattar av annat kvar som jag tvingade mig själv att ta slut på innan Sweet lemon fick röras. En bra morot för att tömma lite i skåpen!Nu alternerar jag mellan duschkräm + body butter Papaya och duschkräm + whiped body lotion + body butter Sweet lemon.

Bild från Body shop


En liten jämförelse mellan body butter Papaya och Sweet Lemon
– Konsistensen på Papayan är något hårdare och stabbigare än Sweet lemon och är ganska lös och mjuk
– Papayan går in lite sämre än vad Sweet lemon gör
– Det känns som att Papayan släcker hudens törst bättre än Sweet lemon

Jag tycker bättre om konsistensen och doften på Sweet lemon men Papayan gör jobbet bättre. Egentligen skulle jag vilja använda Papayan till underben och rygg (som vanligtvis är mina torra och fuktkrävande kroppsdelar) och Sweet lemon till övriga kroppen (-magen). Till magen passar Papayan bättre för den gillar jag att sitta och massera på en liten stund och Papayan kräver lite massage. Dock tror jag att jag skulle gå runt och lukta som en halv Body shop butik som jag gjorde så varje morgon =)

Annonser

7 thoughts on “Recension Body shop body butter Papaya och Sweet Lemon

 1. Jag gillar verkligen Body Shops Body Butters. Har inte provat alla men de jag provat har jag varit jättenöjd ned. Kör Sweet Lemon just nu och älskar doften men upplever det som att den försvinner ganska fort. Moringa är en annan favorit och den doften sitter i jättelänge. Känns lyxigt att smörja in sig med dom, tycker jag.

  Gilla

 2. Sv: Så MAC var inte så bra som man kan tro alltså?Fyrinnae har jag hört en del bra om, men nu när jag tänkte gå till deras sida för att spana in färgerna så är sidan tillfälligt nere :/

  Gilla

 3. Badis: Tycker du den funkar bra? Tror den kan funka för mig i sommar men nu känns det inte som den räcker tillPamsan: Jag gillar i och för sig att doften tonas ut ganska snabbt. Tycker det kan bli så mycket med både doftande hudkrämer och parfym i övrigt. Min favoritdoft när det kommer till dusch- och hudkräm är annars Mangon, men jag har inte testat det body buttretAndréa: Jag är ju en MACälskare i vanliga fall men just när det kommer till pigment tycker jag att det finns flera som gör det bättre

  Gilla

 4. Sv: Jo igår när jag gick in där, på samma adress, så stod det att den var nere tillfälligt. Men nu funkar det för mig också. Ser att det finns många fina färger där, men priset är mycket högre än på dom grejer jag hade tänkt beställa från MAC/MAD/Ninja Minerals. Så Fyrinnae går bort för tillfället :)Vad är det som är bra med MAC då, om inte pigmenten?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s