Papaya body scrub gel

Den här recensionen har jag tänkt skriva ett tag men av någon anledning har det inte blivit av. Nytt år, nya kragtag :)Papaya body scrub gel från Body farm är inte en skrubb som jag skulle välja att köpa i vanliga fall. Framförallt inte eftersom den kan köpas i samma webshop som jag köper min favoritskrubb, strawberry sugar scrub som jag kommer dra lite paralleller till.

Papayaskrubben är en gelskrubb med papaya och aloe vera. Som skrubb betraktat tycker jag att den är bra, klart godkänd. Det är tätt med små skrubbkorn av sjögräs och olivkärnor som inte smälter bort i kontakt med vatten. Jag skulle dock gärna sett att de rev lite mer än vad de gör. Skrubben känns snäppet för mild och intrycket är mer masserande än skrubbande, fördelen är dock att jag utan att tveka peelade även ansiktet med den när min ansiktspeeling var slut. Skrubbningen känns helt enkelt mild. För mild enligt mitt tycke. Plus till jordgubbsskrubben.
Att papayaskrubben har en gelkonsistens är ett klart plus jämfört med jordgubbsskrubben, vars konsistens är mycket smulig. Man kan enkelt applicera en klick på varje ben och en på varje arm och behöver inte oroa sig för att klicken ska ramla ner på duschgolvet eller smula sönder under tiden som man håller på och skrubbar sig. På så sätt behöver man dessutom bara öppna och stänga locket en gång vilket minskar risken att det kommer in överflödigt vatten i burken. Burken är bra utformad med skruvlock och ett innerlock som håller ute vatten men som ändå är enkelt att öppna och stänga.
Nu kommer vi till papayaskrubbens stora nackdel och anledningen till att jag inte kommer köpa den igen: Doften. Den har en dov lite unisexig doft och många tycker säkert att den luktar gott, men jag hör inte till en av dem. Jag vill att mina produkter antingen ska dofta fräscht och gärna lite fruktigt eller nästan ingenting alls. Papayaskrubben kan inte beskyllas för att dofta fräscht och fruktigt. Doften är dock inte obehaglig på något sätt utan faktiskt ganska behaglig vilket gör att jag ändå kommer använda upp min papayaskubb innan jag köper mig en annan. Samma typ av skubb finns bland annat med mangodoft vilket kanske är värt att prova nästa gång eftersom jag trots allt är lite småförtjust i konsistensen.

Papaya body scrub gel kostar 145 kronor för 200 ml på Spastugan. Bilden är lånad från Body farm

Jag googlade produkten för att se om man kunde köpa den någon annanstans och såg då att Sublimt har recenserat flera olika produkter från Body farm. Hennes recension hittar ni här

Annonser

One thought on “Papaya body scrub gel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s